Фиджи

За страната

География
История
Икономика
Култура
Стил на живот
Политика
Справочник
География
История
Икономика
Култура
Стил на живот
Политическа система, право и управление
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Фиджи-- География --

Официално име: Суверенна демократична република Фиджи
Столица: Сува
Официална валута: Фиджийски долар (FJD)
Езици: английски, фиджийски, хиндустани
Население: 893 354
Територия: 18 274 кв км
Брой острови: 2 големи и множество малки


Фиджи -- История --

Първите обитатели на Фиджи идват от югоизточна Азия много преди Европейските пътешественици през 17 век. Археологическите разкопки около фиджийските градове доказват, че островите са били заселени около 1000 г. пр. н. е. Въпросът за тихоокеанската миграция все още не е изяснен. Холандският пътешественик Абел Тасман открива Фиджи през 1643 докато търси Южния континент. Островите стават Британска колония през 1874 и получават своята независимост едва през 1970. Фиджи е членка на ООН от 1970.

Фиджи -- Икономика --

Фиджи, със своите гори минерали и рибни ресурси, е една от развитите страни в Тихия океан. Захарният износ и бързо развиващият се туризъм са едни от отраслите, които ще се развиват през следващите години.

Фиджи -- Култура --

Култура на Фиджи е богата мозайка от местни, индийски, китайски и европейски традиции, включващи държавно устройство, език, храна (главно от морето: касава, дало и други зеленчуци), национална носия, идеологии, архитектура, изкуство, занаят, музика, танци и спорт.

Фиджи -- Стил на живот --

Тук се живее заради радостта от живота, да се бърза е проява на грубост, а името на нов приятел никога не се забравя. На Фиджи хората носят цветя в косите си не за да впечатлят посетителите, а защото така им харесва.

Фиджи-- Политическа система, право и управление --

Фиджи е република начело с президент, назначен за 5 години от Големия съвет на вождовете. Изпълнителната власт се упражнява от правителството. Законодателната власт принадлежи на правителството и парламента на Фиджи. Съдебната власт е независима от изпълнителната и законодателната власт. След независимостта е имало четири преврат във Фиджи, два през 1987 г., през 2000 и един в края на 2006. Военните силно влияят върху правителствата от 1987 г. насам.

За контакти
www.psp-ltd.com
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!